Nostalgifylld blir jag när jag läser Pär Erikssons blogg “Direktören har ordet” – 1963 lyssnade jag intensivt på Radio Luxembourg och alla fina artister som hördes i den magiska etern. Mor Eila hade varit på sin första ADB kurs via sitt arbete på Häradsskrivarkontoret i Fagersta. Det var föregångaren till dagens Skattemyndighet. Hemkommen från kursen uppmuntrade hon mig och mina tre bröder; “Satsa på datorer barn de är framtiden.” – så rätt hon hade!

Direktören har ordet

På jobbet
Den här veckan hade vi 4-stadsträff. Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås möttes för att diskutera samarbete.

Bland annat undertecknades en gemensam avsiktförklaring där åtta olika samarbetsområden pekade ut – Mälaren, arbetsmarknad, transportsystem, kollektivtrafik, boednemiljöer, näringsliv, turism och besöksnäring och energifrågor.

Det här initiativet är viktigt och syftet är att stärka den här delen av Mälardalen och också närma oss Stockholm lite mer samordnat.

Den här veckan hade vi besök i Stadshuset av representanter för vårt nyblivna elitlag i fotboll – Eskilstuna United.

Det var ett sätt att visa uppskattning för den betydelse föreningen har i Eskilstuna för unga fotbollstjejer men också att de sätter vår stad på kartan.

Den blir allt tydligare att det är tjejidrotten som sticker ut i Eskilstuna. I helgen uppmärksammades också Eskilstunagymnasterna – med Jonna Adlerteg i spetsen –  på Sörmlands Idrottsgala.

Och Torshällas golfproffs Anna Nordqvist gjorde en bra tävling i helgen även om det…

View original post 682 more words

Advertisements